Betanie Náchod

Jsme tu pro vás od roku 1993

o nás

Diakonie ČCE - Středisko BETANIE - evangelický domov v Náchodě (zkráceně Betanie Náchod) je jedním ze středisek Diakonie Českobratrské cirkve evangelické (Diakonie ČCE). Středisko BETANIE v Náchodě bylo založeno již v roce 1991 a provoz byl zahájen v červnu 1993.

Betanie Náchod je tedy církevní právnickou osobou a od již zmíněného roku 1993 poskytuje pobytové služby. Do roku 2006 to byl pouze domov pro osoby se zdravotním postižením (specializovaným především na lidi s roztrošenou sklerosou mozkomíšní). Od roku 2006 poskytujeme i odlehčovací služby a to nejen pro lidi se zdravotním postižením ale i pro seniory. Naší novou cílovou skupinou jsou lidé s Huntingtonovou nemocí.

Posláním našeho domova je smysluplný a hodnotný život obyvatel našeho domova navzdory těžkému tělesnému postižení způsobenému roztroušenou sklerosou mozkomíšní, Huntingtonovou nemocí popř. jiným onemocněním CNS (centrální nerv. systému), po úrazu páteře, hlavy apod.

Partnerským sborem našeho střediska je Sbor ČCE v Náchodě Šonově.

Naše středisko v číslech

V Betanii nyní žije 0 obyvatel